Ögonlocksplastik Göteborg

Hem / Ogon

Liksom vid andra typer av ingrepp och operationer är det viktigt att du läser på om ögonlocksplastik. Göteborg har fler olika kliniker så välj inte bara det billigaste alternativet, utan se dig om efter en klinik som har funnits ett tag och som har kirurger med mycket erfarenhet – se bland annat efter att kirurgen har medlemskap i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), som kräver att deras medlemmar har fem års erfarenhet och godkänd utbildning på området.

Art Clinic

Art Clinic i Göteborg kan du få ögonlocksplastik utförd av olika typer. Dessa inkluderar både övre ögonlocksplastik, där kirurgen utöver överskottshud eventuellt också tar bort viss muskulatur och fett; och nedre ögonlocksplastik, som är mer varierad och komplex, och kan involvera borttagning av överskottshud, fettpåsar eller både och, samt förflyttning av fett, och som du generellt får genomgå under narkos.

CityLaser

Hos CityLaser kan du genomgå ögonlocksplastik av olika sorter. Vid operation av de övre ögonlocken mäts överskottshud upp och tas bort, ofta tillsammans med lite av muskulaturen och det fett som finns där, och ibland med uppstramning av musklerna. Vid operation av de undre ögonlocken tas överskottshud och fettpåsar bort, och fett förflyttas för att undvika och motverka ett hålögt utseende.

Guldhedskliniken

Du kan hos Guldhedskliniken inte bara få genomgå ögonlocksplastik för att bli av med ett överskott av hud och muskler i ögonlocken som ger ett trött och hängigt intryck. De erbjuder även ögonlocksplastik för att hjälpa dig som har sjukdomar och tillstånd som inkapslad vagel (förhårdnad i ögonlocket), vårtor och fettinlagringar, ptreygium (där bindhinnan växer över en del av hornhinnan) samt pnguecula (en förtjockning av bindhinnan).

Göteborgs Plastikkirurgiska Center

Göteborgs Plastikkirurgiska Center (GPC) erbjuds du flera typer av ögonlocksplastik. Dessa inkluderar operation av de övre ögonlocken för att bli av med ett överskott av hud och muskel som ger dina ögon ett trött eller hängigt utseende. Operationer vid de nedre ögonlocken är mer varierade och avancerade, och kan gå ut på att ta bort eller flytta ett överskott av fett och fördela ut det jämnare.

Ögonlocksakademin

Hos Ögonlocksakademin utförs enbart operationer gällande ögonlock, och de har ett stort utbud av olika typer. De kan bland annat utföra operation på de övre och undre ögonlocken för att få dem att se mindre hängiga och trötta ut, att hjälpa dig med ptos eller sjukdomar och tillstånd som xantelasma, entropion och chalazion. De är även specialutbildade på ögonlocksoperationer för dig med asiatiskt ursprung, med övre ögonlock utan veck.

Kliniker som utför ögonlocksplastik i Stockholm

Nordiska Kliniken

Du kan på Nordiska Kliniken göra olika typer av ögonlocksplastik utförda på både dina över och undre ögonlock, både av estetiska anledningar och för att behandla sjukdomar och tillstånd. Bland dessa finns borttagning av överflödig hud, muskulatur och fett på både övre och nedre ögonlocken, samt justering av ögonlocken för att förbättra kontakt med ögonen och därmed förhindra irritation eller rinniga ögon.

Klinik Estetik

Hos Klinik Estetik kan du få genomgå ögonlocksplastik för dina övre ögonlock, något som de bland annat gör för dig som har hängiga ögonlock som ger dig ett trött utseende. Detta förekommer särskilt ofta vid åldrande efter hand som huden blir mindre elastisk. Proceduren går ut på att ta bort överflödig hud och eventuellt även viss muskulatur och fett från ögonlocket.

Novius Ögonklinik

Novius Ögonklinik får du ta del av ögonlocksplastik av flera typer. Detta gäller både de övre ögonlocken, där överflödig hud samt eventuell överflödig muskulatur och fett tas bort för att ge dig ett piggare och mindre hängigt utseende, samt operation av de undre ögonlocken, där överflödig hud tas bort och fett antingen avlägsnas eller omfördelas. De erbjuder även uppstramning av muskulaturen.

Ögonlocksplastik – FAQ

Det kostar ungefär 20.000 till 35.000 kronor beroende på om du lyfter båda eller bara det ena.
De kan bortopereras genom ögonlocksplastik för de nedre ögonlocken, och kan eventuellt enbart få ärr på insidan.
Ja, men du är svullen och ska inte köra bil hem.
Du bör vara sjukskriven i en till två veckor och undvika fysiska ansträngningar i tre till fyra veckor.
Läs på om vad operationen innebär, och fundera på vilken behandling som är bäst för dig.