Fillers Göteborg – hitta din klinik

Hem / Läppar

När det gäller något sådant som ingrepp, operationer och behandlingar bör du inte välja ”första bästa” – utan ta dig istället tid åt att jämföra och undersöka de kliniker som erbjuder operationer och fillers i Göteborg. För dig som är intresserad av fillers – det vill säga en injektion av en syra – bör du se till att din behandlare har blivit certifierad av Estetiska injektionsrådet (EIR), medan du som funderar på operation ska se om din kirurg är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP).

Akademikliniken Göteborg

Akademikliniken i Göteborg erbjuder tre olika operationer relaterade till läppar: dessa är läppförstoring med fett, för dig som vill ha större eller fylligare läppar; kombinerad förstoring och lyft av läpparna med så kallad ”måsvingeplastik”, som framhäver läpparna med hjälp av en förkortning av huden på överläppen. Samt mungipeplastik, som höjer mungipan för dig vars avslappnade ansiktsuttryck uppfattas som surt eller irriterat.

Göta Klinik

Hos Göta Klinik kan du få fillers injicerade i läpparna för att skapa mer volym. Detta är inte en operation, utan klassas som en behandling, och använder sig av hyaluronsyra som med tid bryts ner av kroppen. Om du vill upprätthålla resultat behöver du därmed få behandlingen utförd igen – en behandling brukar hålla mellan tre och tolv månader, men varar längre ju fler gånger du genomgår behandlingarna.

Skönhetskliniken

Skönhetskliniken erbjuder fillersbehandling. Den går ut på att hyaluronsyra injiceras i dina läppar för att ge dem mer volym. Syran är naturligt förekommande i kroppen, och produceras mindre efter hand som du åldras; genom att injicera hyaluronsyra kan du motverka denna typ av ålderstecken. Syran bryts ned av kroppen med tiden, och du behöver därför göra regelbundna påfyllningar för att upprätthålla resultatet.

Citylaser Göteborg

Hos Citylaser i Göteborg kan du få genomgå en behandling med fillers för att få större och fylligare läppar. Detta görs genom att injicera hyaluronsyra i dina läppar, och är alltså inte en operation, utan en behandling. Syran är naturligt förekommande i människokroppen och ger ett naturligt utseende, men bryts ned av kroppen med tiden; på grund av detta behöver du göra regelbundna påfyllningar för att behålla resultatet.

MyBeauty Clinic Göteborg

MyBeauty Clinic i Göteborg utförs behandlingar för läpparna med fillers, som gör dem fylligare och större. Det går ut på att injicera hyaluronsyra i läpparna för att ge dem mer volym och göra konturerna tydligare. Hyaluronsyra är en naturligt förekommande syra som produceras av våra kroppar, och du får därmed ett naturligt resultat av behandlingen – men tänk på att du måste göra påfyllnadsbehandlingar för att behålla resultatet.

Kliniker som utför läppoperationer i Stockholm

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken kan du göra läppförstoring om du är obekväm med tunnheten hos din överläpp eller om du tycker att det är för mycket avstånd mellan läppen och näsan. Överläppen blir allt tunnare med åldern, och du kan med ett läpplyft av typen måsvingeplastik motverka problemet. Operationen innefattar borttag av en liten strimma hud mellan näsan och överläppen, genom vilken överläppen och läpprödan blir mer framträdande.

Astoriakliniken

Hos Astoriakliniken kan du genomgå tre typer av operationer relaterade till läppar. Du kan få dina läppar mer fylliga med transplantation av antingen kroppseget fett eller med ett syntetiskt implantat; du kan även göra dina läppar mer framträdande genom en V-Y-operation, där det röda på läppen dras framåt, eller genom måsvingeplastik, där en strimma hud tas bort mellan överläppen och näsan.

Estetiska Institutet

Hos Estetiska Institutet kan du få genomgå en operation för att lyfta läppen, för dig som upplever att du har för långt avstånd mellan läppen och näsan eller för tunn överläpp. Operationen de erbjuder är av typen måsvingeplastik, och går ut på att ta bort hud på några millimeter mellan näsan och överläppen för att göra läpparna mer framträdande.

Läppoperation – FAQ

Detta beror vilken metod som används. En fillerbehandling kostar cirka 3.000 kronor och uppåt, medan en fettransplantation kan kosta 12.000.
De blir fylligare med mer volym, men ser fortfarande naturliga ut.
Undvik medicin med blodförtunnande effekt inför behandlingen. Fråga läkare innan om du är osäker.
Tre till tolv månader, men längre vid påfyllnadsbehandling.
Ja, men inte på samma område inom sex veckor.
De är normalt svullna i några dagar, men sällan upp till två veckor.