Intimkirurgi Göteborg

Hem / Intimkirurgi Göteborg

Underlivet är av naturliga skäl något som de flesta är särskilt rädda om och det är därför viktigt att du noga undersöker vilka valmöjligheter som finns och läser på om ditt önskade ingrepp innan du bestämmer dig för vilken klinik i Göteborg du ska få operationen utförd hos.

Jämför hur länge klinikerna har funnits till och hur mycket erfarenhet kirurgerna har – och se efter om din kirurg är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), där krav är fem års erfarenhet samt godkänd utbildning.

Akademikliniken

Akademikliniken kan du genomgå flera olika typer av intimkirurgi oavsett kön. Blygdläppsoperation görs både av estetiska skäl för dig som vill ha ett mer regelbundet utseende på dem, eller som upplever skav. Du vars slida har påverkats negativt vid förlossning kan också genomgå försnävningsplastik för att åtgärda detta. För dig vars penis är kortare eller smalare än önskat vid slakt tillstånd går det att genomgå penisförlängning respektive – förtjockning.

Elite Clinic

Du kan hos Elite Clinic genomgå två typer av intimkirurgi. Den ena är minskning av inre blygdläppar – både av estetiska skäl, om de hänger för lågt för din bekvämlighet, och för att motverka skav, vilket till exempel annars kan förekomma vid cykling. Den andra är fettsugning av venusberget, för dig som är obekväm med dess storlek eller är begränsad i dina klädval av den.

Victoriakliniken

Victoriakliniken erbjuds många olika typer av intimkirurgi. I deras utbud ingår bland annat förminskning av dina inre blygdläppar, för dig som besväras av deras utseende eller av skav; fettsugning av dina yttre blygdläppar och av ditt venusberg; lyft av din klitoris, samt förminsknings av inre blygdläppar i kombination med lyft av klitoris. Operationen genomförs i narkos, och du kan antingen komma hem samma dag som eller dagen efter operationen.

Art Clinic

Art Clinic erbjuds en form av intimkirurgi, och detta är operation av de inre blygdläpparna. Detta kan göras för estetiken, till exempel för dig som vill att de ska vara mer regelbundna eller inte hänga så lågt, men också för dig som besväras av skav, till exempel vid aktiviteter som cykling och ridning, eller om de kläms av dina underkläder.

Lotuskliniken

Hos Lotuskliniken kan du genomgå vaginal försnävning, vilket är en operation som främst vänder sig till dig som har genomgått en förlossning och märkt av att dina vaginala muskler har påverkats. Detta kan negativt påverka din och din partners upplevelse av samlag, men går att åtgärda genom en åtstramning. Operationen sker i narkos, och du sover därmed under hela ingreppet.

Kliniker som utför intimkirurgi i Stockholm

Nordiska Kliniken

Hos Nordiska Kliniken kan du få genomgå flera olika typer av intimkirurgi. Deras utbud består av operationer av de inre blygdläpparna, både för dig som upplever skav vid viss fysisk aktivitet och för dig som vill se en förändring av estetiska skäl; lyft av klitoris; fettsugning av venusberget, samt vaginal försnävning, vilket är särskilt vanligt för dig som har genomgått förlossning som negativt har påverkat känslan vid samlag.

Renaissance Clinique

Renaissance Clinique kan du få intimkirurgi i form av förminskning av dina inre blygdläppar. Detta är något som vissa gör av estetiska skäl, ibland för att de tycker att de hänger för långt ner eller för att de inte är tillräckligt symmetriska. Du kan även genomgå förminskning av blygdläpparna om du upplever skav, bland annat vid sportlig aktivitet som ridning och cykling.

Veritaskliniken

Du kan på Veritaskliniken få genomgå en intimkirurgi i form av förminskning eller justering av de inre blygdläpparna. Detta är något som vissa behöver på grund av att de får skavsår vid viss fysisk aktivitet eller att deras blygdläppar kommer i kläm med deras underkläder. Operationen finns även till av estetiska skäl, till exempel för dig som önskar mindre asymmetri.

Intimkirurgi – FAQ

Intimkirurgi är ett samlingsbegrepp för de operationer som görs vid underlivet, däribland vagina och penis.
Ett ingrepp som gör din slida snävare, ofta gjord om förlossning har påverkat ens sexualliv negativt.
Det beror på ingrepp. Blygdläppsplastik kan ta fem dagar att återhämta sig från, medan slidförsnävning kan ta fyra veckor.
Det beror på ingrepp. Fettsugning av venusberget kan kosta 15.000 kronor, medan blygdläppsplastik kan kosta 31.000.
De kan förminskas med blygdläppsplastik, både av estetiska skäl och vid skav.