Bröstförstoring Göteborg – hitta rätt klinik

Hem / Bröst

Att välja en bra klinik för bröstförstoring i Göteborg är viktigt för att du ska kunna känna dig trygg. Jämför gärna hur länge klinikerna har funnits, då det är viktigt att de har erfarenhet. Säkerställ också att din kirurg är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), något som kräver att de har godkänd utbildning och fem års erfarenhet. Fråga klinikerna också hur de går till väga när de väljer implantat och huruvida deras utrustning uppfyller FDA-kraven.

Vill du läsa mer kan du titta in på den här sidan om plastikkirurgi som samlar mycket bra information om olika typer av ingrepp, vad du ska fundera på i förväg och vart du kan vända dig för att få hjälp.

Akademikliniken Göteborg

Akademikliniken i Göteborg erbjuds flera typer av bröstoperationer – bröstförstoring och bröstlyft. De utför operationer för dig med gynekomasti (det vill säga oönskad brösttillväxt hos män), samt byte eller uttag av bröstimplantat. Även rekonstruerande operationer och justeringar av bröst, bröstvårtor och vårtgård utförs, bland annat i samband med atrofi eller asymmetri. Förstoringar kan både göras med fettransplantation och med implantat, eller en kombination.

Elite Clinic

Hos Elite Clinic utförs många bröstoperationer, däribland förstoring och lyft, antingen i kombination eller bara den ena av dem. Förstoringar kan använda sig av silikonimplantat eller fettransplantationer, eller en hybrid av de två lösningarna. De utför även bröstförminskningar, både för kvinnor som är obekväma med sina brösts storlek och för män som har gynekomasti. Samt rekonstruerande operation och justering av brösten, bröstvårtorna eller vårtgårdarna, bland annat vid asymmetri.

APS-kliniken

APS-kliniken (Artistic Plastic Surgery) utförs fem olika typer av bröstoperationer. Dessa är bröstförminskning för dig som upplever att dina bröst är för stora eller får ryggsmärta på grund av dem. Bröstförstoring som antingen görs med implantat eller ditt kroppsegna fett, eller en kombination av dessa. Byte av bröstimplantat från tidigare ingrepp; samt förminskning av bröstvävnad och bröstkörtlar hos män som har gynekomasti.

Art Clinic

Hos Art Clinic kan du göra fem olika typer av bröstoperationer. Dessa operationer inkluderar bröstförstoring med implantat; bröstförstoring genom transplantation av fett taget från en annan del av din egen kropp. Bröstförminskning för dig som inte är bekväm med dina brösts storlek eller vikt; samt bröstrekonstruktion, till exempel på grund av bröstcancer eller skada.

Göteborgs Plastikkirurgiska Center

Göteborgs Plastikkirurgiska Center erbjuds flera typer av bröstoperationer. Bröstförstoring med implantat med saltvatten, silikon eller gel; bröstlyft för dig med hängande bröst, exempelvis efter viktnedgång eller graviditet; bröstförminskning för dig som kvinna med större eller tyngre byst än du är bekväm med; samt bröstförminskning för dig som man med gynekomasti eller som har fått förstorade bröst efter användning av steroider.

Kliniker som utför bröstförstoringar i Stockholm

Nordiska Kliniken

Hos Nordiska Kliniken kan du göra bröstförstoring och andra ingrepp i dina bröst. Du kan få brösten förstorade, antingen med implantat eller med transplantation av kroppseget fett. Du kan genomgå en bröstoperation om dina bröst är sjunkna, göra rekonstruktion och även förminskning av bröst.

Plastikkirurgen Stockholm

Hos Plastikkirurgen Stockholm kan du genomgå tre olika typer av bröstoperationer. Dessa är bröstlyft, som är lämpligt för dig vars bröst har sjunkit eller som är mer slappa; bröstförstoring, för dig som vill ändra formen eller volymen på dina bröst eller göra dem mer symmetriska; samt bröstförminskning, för dig som inte är bekväm med hur stora eller tunga dina bröst är.

Astoriakliniken

Astoriakliniken kan du få fyra olika bröstoperationer utförda. Dessa inkluderar bröstförstoring med implantat av silikon, saltvatten, en kombination, eller kohesivgel. Bröstförminskning för dig med för stora eller tunga bröst, något som kan ge nack- och ryggsmärtor; bröstlyft för dig vars bröst har sjunkit; samt reducering av bröst för dig som man med gynekomasti eller vars bröst har vuxit av annan anledning, som vid användning av steroider.

Bröstförstoring – FAQ

Ja, till exempel om du vill byta eller inte längre vill ha dem.
I bröstvecket eller runt bröstvårtan beroende på hur ingreppet utförs.
Det kan kosta mellan cirka 30.000 och 65.000 kronor, bland annat beroende på klinik.
Det skiljer sig mellan kliniker, men vissa inkluderar övernattning och måltider.
Moderna implantat räknas kunna hålla i 20-25 år.
Ja, bröstimplantat bör inte påverka amning.
Två veckor, cirka det dubbla om du har ett fysiskt ansträngande arbete.